Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Van Son Dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Liselere Yerleştirme Sürecinde Merkezi ve Yerel Yerleştirme

Liselere Yerleştirme Sürecinde Merkezi ve Yerel Yerleştirme

haber haber -
55 0

Merkezi Yerleştirme Nedir?

a) Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılır.

b) Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği durumunda; Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, özürsüz devamsızlık gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin yaşına bakılarak yerleştirme yapılır.

c) Öğrenciler, Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okula yerleşmişlerse, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Yerel Yerleştirme Nedir?

Yerel yerleştirme, lise öğrenimine hak kazanan öğrencilerin ikamet adreslerine göre liselere yerleştirildiği bir sistemdir. Yerel yerleştirmede sadece ikamet adresi değil, diğer kriterler de önemlidir.

Yerel Yerleştirme Kriterleri:

1- Öğrencilerin ikamet adresleri

2- Okul başarı puanı üstünlüğü

3- 8. sınıf özürsüz devamsızlık gün sayısı azlığı

Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılır?

Liseye yerleşme süreci 3 ana başlıktan oluşur: yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullar. Yerel yerleştirme tercihi ilk olarak yapılır ve daha sonra diğer tercih işlemleri tamamlanır. Yerel yerleştirmede 5 okul seçilebilir ve tercihler tamamlanırken dikkatle incelenmelidir. Ne kadar çok okul seçilirse, yerleşme şansı da o kadar artar. Okul türünden en fazla 3 okul seçilebilir.

İlgili Yazılar